Ostarna

Ost från Gäsene smakar mer och det märker du redan från första tuggan. Den goda och gräddiga smaken kommer från svensk mjölk som produceras på våra egna gårdar, som alla ligger kring Ljung i Västergötland och inom 25 minuter från mejeriet. I vårt sortiment hittar du allt från krämiga klassiker till vällagrade delikatessostar. Vi har även ett fint utbud av magra ostar. Välkommen!

Port Salut 31 %

Lagrad från 3 mån

En verklig klassiker, som lätt känns igen på dess berömda gulmogna färg. Med en mild och riktigt behaglig krämighet, karaktäristisk syrlighet och sälta bjuder Port Saluten på en frisk, nästan fruktig, eftersmak.

Köp från 119,00 kr.

Hushållsost 26 %

Lagrad från 2 mån

En given ost på frukostbordet. Med en mild, en aning nötig karaktär och syrlighet är hushållsosten förvånansvärt smakrik. Tillsammans med en följsam gräddig smak, tydlig sälta och kort eftersmak är detta utan tvekan barnfamiljers stora favorit.

Köp från 55,00 kr.

Västgötaost 31 %

Lagrad från 6 mån

Västsvensk smakrik ost gjord på mjölk från egna gårdar. Fetthalt 31 %, lagrad i 6 månader med mild smak och karaktär. Mogen smak med tydliga syror och sälta.

Köp från 125,00 kr.

Gäsene Special 34 %

Lagrad från 6 mån

En välutvecklad delikatessost gjord på svensk mjölk. Fyllig med en mustig smak och inslag av pepprig och nötig karaktär. Osten har en tydlig smörig syrlighet och sälta medan eftersmaken är lång och uttalad. Det är ingen slump att detta är finsmakarnas favorit från Gäsene Mejeri.

Köp från 69,00 kr.

Västgöta Special 34 %

Lagrad från 11 månader

Västgöta Special 34% tog hem guldmedaljen på Ostfestivalen 2022, en festival för alla ostälskare och ett evenemang som hyllar den svenska osten. Så varför inte smaka en riktig guldost, gjord på mjölk från våra gårdar.

Köp från 135,00 kr.

Bondmoran 31 %

Lagrad från 11 mån

Det är mycket möjligt att detta är vår mest berömda ost. Mogen med tydliga syror och sälta som toppas av en rik krämig eftersmak. Ett måste på frukostbordet och en smakrik favorit med välutvecklad karaktär.

Köp från 69,00 kr.

Extralagrad Bondmoran 31 %

Lagrad från 15 mån

Smakrik ost med väl utvecklad karaktär. Fetthalt 31 % och lagrad i 15 månader. Mogen smak med tydliga syror och sälta. Rik eftersmak.

Tillfälligt slut i webbshopen

Minimunk 31 %

Lagrad från 22 mån

Den här osten ska avnjutas precis som den är. Med en lagringstid på 22 månader är Gäsenes Minimunk 31 % en fullt utvecklad delikatessost med kraftfull smak. Konsistensen är mjuk och har en angenäm strävhet, knastrighet och lång rik eftersmak. Helt enkelt en stor ost i litet format. Skär den gärna med kniv eller gröp ur den med en sked.

Köp från 145,00 kr.

Vitlöksost 26 %

Lagrad från 2 månader

Gäsene Vitlöksost är en riktig karaktär. Den är mjuk och gräddig precis som våra andra ostar, men med en vitlökstvist. Osten har en välutvecklad arom och syra samtidigt som eftersmaken har en antydan till nötighet. Helt enkelt en ost som står ut från de övriga. I nuläget kommer du bara över denna delikatess i vår egen ostbutik i Ljung och på marknader eller mässor.

Tillfälligt slut i webbshopen

3-pack Familj

3-pack fylld med smak och karaktär.
Tre ostar som sätter hela familjens smak i centrum.

Köp från 339,00 kr.

Bivaxduk

Plastfri, återanvändbar bivaxduk som håller maten fräsch längre. Storlek 40x50 cm.

Köp från 99,00 kr.

Delilåda

SMAKFEST
I vår Delilåda hittar du tre smakrika ostar, Hällbröd från Härjedalen och marmelad av den spännande kombon aprikos och grön kardemumma. Allt du behöver för att bjuda dig själv och dina vänner på en fantastisk och överraskande ostbricka!

Köp från 229,00 kr.

Magra ostar

Bondmoran 10 %

Lagrad från 11 mån

Vår magra variant av Gäsene Bondmora har en låg fetthalt och är långt ifrån vad en ost på 10 % brukar vara. Den har en underbar krämig konstisens, mycket smak som flörtar hejvilt med smaklökarna. Faktum är att den har samma lagringstid som originalet samtidigt som det är vår magraste ost.

Köp från 125,00 kr.

Gäsene Special 17 %

Lagrad från 11 mån

Kanske vår häftigaste magra ost. Något pepprig med en nötig karaktär och lång tydlig eftersmak. Den här osten kan avnjutas även med gott samvete för den som bryr sig om sånt.

Köp från 70,00 kr.

Hushållsost 17 %

Lagrad från 2 mån

En mager familjefavorit på 17 % och trots den låga fetthalten är vi riktigt stolta över resultatet; En mild ost med svag smörsmak och något nötig karaktär med en kort eftersmak av sälta.

Köp från 110,00 kr.

Port Salut 17 %

Lagrad från 2 mån

Trots sin låga fetthalt är vår magra Port Salut både mild och krämig. Den har även en viss syrlighet och sälta bevarad som gör eftersmaken kort och mycket uppskattad.

Köp från 119,00 kr.

3-pack Mager

Mycket smak men lite fett! I vår magra 3-pack hittar du ostar med smak av fest, delikatess och vardag.

Köp från 339,00 kr.

Säsongsostar

Julost 31 %

Lagrad från 15 månader

En rödvaxad krämig och smakrik ost, som passar både till skinka, knäckebrödet och ostbrickan.

Köp från 155,00 kr.

Julspecial 34 %

Lagrad från 11 månader

Torkad för fastare konsistens och lagrad i minst 11 månader för rätt karaktär. Med sin krämiga och lena ton, med både syrlighet och sälta, är detta en ost som bör ha en given plats på julbordet. Den följsamma, lite gräddiga smaken passar perfekt att njuta av under kalla decemberkvällar.

Köp från 150,00 kr.

Julgrädd 34 %

Lagrad från 8 månader

Ett lite lättare alternativ på gräddost. Osten är krämig och har fyllig och mustig smak.

Köp från 135,00 kr.

2-pack Julostar

Julen blir så mycket bättre med god ost!

Köp från 285,00 kr.

Jullåda

Gör någon glad i jul! Varför inte överraska familj och vänner med en välsmakande drömklapp? I jullådan hittar du krämiga favoriter, hällbröd, ljuvlig marmelad och honung. Särskilt utvalda godsaker som skapar mer än bara festkänsla och nöjda leenden!

Köp från 479,00 kr.

Varukorg