En verklig klassiker, som lätt känns igen på dess berömda gulmogna färg. Med en mild och riktigt behaglig krämighet, karaktäristisk syrlighet och sälta bjuder Port Saluten på en frisk, nästan fruktig, eftersmak.
Ingredienser: Pastöriserad svensk mjölk, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt. Konserveringsmedel: E251, färgämne E160b(ii) och rapsolja. |
|
Näringsvärde per 100 g: | |
Energivärde | 1600 kj/380 kcal |
Fett | 31 g |
Varav mättat fett | 20 g |
Kolhydrat | 0 g |
Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 26 g |
Salt | 1,6 g |
Kalcium* | 710 mg |
*(89% av dagligt referensintag) | |
Kylvara +4°c – +10°c. | |
Tips: Osthyvel i plast används med fördel, alternativt ostkniv eller osttråd. Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad. |