Port Salut 31 %

En verklig klassiker, som lätt känns igen på dess berömda gulmogna färg. Med en mild och riktigt behaglig krämighet, karaktäristisk syrlighet och sälta bjuder Port Saluten på en frisk, nästan fruktig, eftersmak.

Port Salut 31 %
Det var i mitten av 1800-talet i klostret Port-du-Salut i staden Bretagne på franska västkusten ursprunget till dagens Port Salut börjades tillverka. Det dröjde inte länge innan denna populära ost började tillverkas på flera håll runt om i Europa. Vår egen variant av Port Salut började tillverkas 2001 och sedan dess har den blivit en av svenska barnfamiljers absoluta favoriter på frukostbordet.
Lagrad från 3 mån
Ingredienser:

Pastöriserad svensk mjölk, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt. Konserveringsmedel: E251, färgämne E160b(ii) och rapsolja.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde 1600 kj/380 kcal
Fett 31 g
Varav mättat fett 20 g
Kolhydrat 0 g
Varav sockerarter 0 g
Protein 26 g
Salt 1,6 g
Kalcium* 710 mg
*(89% av dagligt referensintag)
Kylvara +4°c – +10°c.
Tips:

Osthyvel i plast används med fördel, alternativt ostkniv eller osttråd. Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad.

Varukorg