Port Salut 17 %

Trots sin låga fetthalt är vår magra Port Salut både mild och krämig. Den har även en viss syrlighet och sälta bevarad som gör eftersmaken kort och mycket uppskattad.

Port Salut 17 %
Precis som vår ordinarie Port Salut är denna magra variant en given favorit på svenskarnas frukostbord. Receptet har anor ändå från 1800-talets kloster i staden Bretagne på franska västkusten där ursprunget till dagens Port Salut började tillverkas.
Lagrad från 2 mån
Ingredienser:

Pastöriserad svensk mjölk, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt. Konserveringsmedel: E251, färgämne E160b(ii) och rapsolja.

Näringsvärde per 100 g:
Energivärde 1150 kj/280 kcal
Fett 17 g
Varav mättat fett 11 g
Kolhydrat 0 g
Varav sockerarter 0 g
Protein 30 g
Salt 2,0 g
Kalcium* 880 mg
*(110% av dagligt referensintag)
Kylvara +4°c – +10°c.
Tips:

Osthyvel i plast används med fördel, alternativt ostkniv eller osttråd. Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad.

Varukorg