Torkad för fastare konsistens och lagrad i minst 11 månader för rätt karaktär. Med sin krämiga och lena ton, med både syrlighet och sälta, är detta en ost som bör ha en given plats på julbordet. Den följsamma, lite gräddiga smaken passar perfekt att njuta av under kalla decemberkvällar.
Ingredienser: Pastöriserad svensk mjölk, syrningskultur, löpe, kalciumklorid, salt. Konserveringsmedel E251. Ytbehandling E235. |
|
Näringsvärde per 100 g: | |
Energivärde | 1700 kj/400 kcal |
Fett | 34 g |
Varav mättat fett | 22 g |
Kolhydrat | 0 g |
Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 24 g |
Salt | 1,6 g |
Kalcium* | 670 mg |
*(84% av dagligt referensintag) | |
Kylvara +4°c – +10°c. | |
Tips: Hyvlas med runda, mjuka tag utifrån och in. Vi rekommenderar även att behålla plastförpackningen på och vika ner den alltefter som osten går åt. För bästa smak och upplevelse serveras osten rumstempererad. |