Ostbutiken

Förr var butiken en mötesplats för bönderna. Där kunde de köpa spensalva till korna och diskutera hur skörden skulle bli. Eller bara slå sig ner och snacka skit en stund. Idag är butiken en mötesplats för dem som uppskattar god och närproducerad ost utan krusiduller. Här kan du lära dig mer om Gäsene mejeri, provsmaka våra ostar och dessutom hitta andra delikatesser.

 

Ost i ostbutiken

Husera runt bland hela vårt sortimentet på lagrade hårdostar gjord på svensk mjölk, samt en del specialostar och andra lokala delikatesser från vår bygd. Så har du vägarna förbi, välkommen in på en bit ost gjord på mjölk från våra egna gårdar i Ljung. 

Ostbutiken hittar ni på Alingsåsvägen 32, 524 41 Ljung, varmt välkomna. 

Bussresor med ostprovning

Vår butiks utbud är ett välkänt faktum i bygden och med åren har våra goda närproducerade ostar spridit sig långt utanför Gäsene Härads ängar. Bara förra året tog vi emot över hundratals busslaster med turister och över 20 000 besökare. Väldigt skoj tycker vi. Om du själv vill boka in ett besök i vår ostbutik kan det vara bra att veta att vi tar emot grupper upp till 50 personer och när du väl är här får du både lära dig mer om Gäsene Mejeri och provsmaka ett antal av våra goda ostar. Sen är självklart butiken öppen för dig som vill köpa med dig något gott hem.

Vill du boka eller veta mer om våra bussresor? Ring butiken 0513-250 81.

* Vid bokningar i god tid kan vi även ordna med fika om så önskas.

Uppdukade ostar från Gäsenemejeri
Uppdukade ostar från Gäsenemejeri

Helg- och vardagsextra!

Nu kan du beställa ostbrickor och ostkorgar fyllda med smakfulla överraskningar eller med dina egna önskemål. Kontakta vår ostbutik så hjälper dom dig att skapa den perfekta helg- och vardagslyxen!