start

Husbonden 31%

En ost som för minnet tillbaka till barndomen och dess ostar. En av våra mest berömda ostar Bondmoran har nu fått en man med samma lagringstid som Bondmoran. Den stora skillnaden är att osten varsamt torkas i tre dagar innan den går till lagring. Det gör den tätare i strukturen, vilket märks för att den är enkel att hyvla och har en något torrare upplevelse i munnen. Husbonden är väl utvecklad med tydliga syror, generös sälta och en övertygande eftersmak. Den är t ex extra god på kvällsmackan och tillsammans med ett glas mjölk så kommer du somna gott och drömma vackert om natten.

Här kan du enkelt se intensiteten på ostens smak. Lagringsmärket visar hur länge vi låter osten lagras för att utveckla mycket smak och karaktär. Den här osten uppfyller kraven från Svenskt Sigill.
Husbonden 31%
En husbonde var förr en man som ägde en bondgård. Husbonden ansågs vara juridisk och politisk representant för familj, tjänstehjon och alla andra som bodde i huset. En viktig historisk person som vi hedrar med att bli namn till vårt senaste tillskott.

Ordet "husbonde" har även givit upphov till engelskans ord för make, husband.